• Op vrijdag 24 maart heeft ZVV Beringe/Second Go Electro 1 de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na een comfortabele ruststand leek het team de wedstrijd uit handen te geven, maar voor de zoveelste keer dit seizoen toonde de ploeg van Frank Brands veerkracht. CFM/Transito werd uiteindelijk met 4-3 verslagen.

    Onze mannen begonnen slordig aan de wedstrijd met enkele fouten in de passing en miscommunicaties. Ook de bezoekers uit Werkendam gingen mee in het niveau, waardoor de eerste minuten bestond uit balverlies over en weer. De grootste kansen waren in de omschakeling voor de bezoekers, maar Jeremy Caessens was vanaf het eerste moment bij de les. In de derde minuut kon ZVV Beringe toch de score openen. Na een vlotte aanval kwam Ilias Amhaouch oog in oog met de keeper. Met een snelle voetbeweging schoot hij de bal onder de uitkomende doelman door, 1-0. Enkele minuten later verdubbelde ZVV Beringe de voorsprong. Brent Vulders omspeelde zijn tegenstander, maar zag zijn schot nog gepareerd worden. Jeroen Verkennis was er als de kippen bij om de tweede bal alsnog tegen de touwen te schieten, 2-0. Geen vuiltje aan de lucht, maar allerminst zonder groots spel. Door fouten aan beide kanten golfde het spel op en neer. Luttele seconden voor rust kreeg CFM/Transito een ultieme kans op de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de rand van de cirkel werd gekeerd door Jeremy, dus bleef de 2-0 op het bord staan.

    Na rust kwamen onze mannen iets scherper uit de kleedkamer, maar kon er in de eerste minuten niet doorgedrukt worden. Onder andere doelpogingen van Marco Daniels, Ayoub Amhaouch en Bram Meeuwissen werden gekeerd door de keeper. CFM/Transito had hun niveau ook opgekrikt, waardoor ze ook meerdere kansen kregen. In minuut 30 viel dan ook de aansluitingstreffer, 2-1. Enkele minuten later was CFM/Transito weer gevaarlijk na balverlies van ZVV Beringe. Bjorn Korsten leek de inzet nog te blokken, maar via zijn voet caramboleerde de bal toch achter Jeremy, 2-2. CFM/Transito had het momentum te pakken, waardoor coach Frank Brands zich genoodzaakt voelde om de time-out in te zetten. De ploeg werd op scherp gezet met duidelijke instructies om zo het momentum te keren. Echter zonder succes, want direct na de time-out kwam CFM/Transito op voorsprong. Jim Daniels stond helemaal vrij bij de tweede paal en kon de bal in het doel tikken. Maar zoals jullie al weten, ZVV Beringe geeft nooit op en beschikt over een flinke portie veerkracht. Deze werd ingezet om de voorsprong van de bezoekers weer snel om te draaien. Ilias Amhaouch omspeelde zijn directe tegenstander en gaf Jeroen een niet te missen kans. Onze topschutter wist hier wel raad mee en scoorde de gelijkmaker. In de slotfase besloot Frank in overleg met het team om vol voor de overwinning te gaan. Marco werd klaargestoomd om als meespelende keeper te gaan fungeren, maar kreeg hiervoor niet de kans. Bram Meeuwissen veroverde op eigen helft de bal en zo ontstond er een 3 tegen 2 situatie in het voordeel van het aanvallende ZVV Beringe. Bram werd de ruimte gegund en dat had CFM/Transito beter niet kunnen doen. Vanaf een meter of 8 wist hij de bal keurig in de hoek te plaatsen, 4-3 met nog 40 seconden op de klok. In de resterende tijd kwam CFM/Transito niet meer tot een serieuze poging, waardoor ZVV Beringe weer een overwinning mag bijschrijven.

    Door de overwinning staat ZVV Beringe 1 op een 5e plek in hun debuutseizoen in de Eerste Divisie. Met handhaving als eerste doel een prachtige plek, waarbij het team ruim voor het einde van de competitie verzekerd is van nog een jaar landelijk zaalvoetbal. Op 31 maart speelt ZVV Beringe 1 een uitwedstrijd bij FC Kawin 1.