• ZVV Beringe/Second Go Electro 1 zakt naar een zesde plek op de ranglijst door een 3-1 nederlaag bij ZVC Veenendaal. In een sfeervolle sporthal bleek de thuisploeg te sterk in een mooie wedstrijd. Aan Beringse zijde ontbraken de creatieve middenvelders Marco Daniels en Bram Meeuwissen wegens blessures. Vervangers waren good old Ron vd Kerkhof en Kris Hermans, die beide lieten zien prima mee te kunnen op het tweede niveau van Nederland.

    De openingsminuten gaven direct een goed beeld weer van de verhoudingen, want ZVV Beringe begon verdedigend tegen de sterke individuele klasse van ZVC Veenendaal. De Veenendaalse ploeg heeft veel klasse in huis met enkele spelers die zelfs in Eredivisie hebben gespeeld en nog altijd niet zouden misstaan. ZVV Beringe wist hier een sterk verdedigend blok tegenover te zetten en loerde op haar kansen. Deze kwamen hier en daar dan ook, maar ook Veenendaal kon aantal keer op doel schieten. Enkele minuten voor rust viel het eerste doelpunt te noteren. Jeroen Verkennis wist de bal rond de middenlijn te onderscheppen en wist de keeper en laatste verdediger te omspelen. Lang kon ZVV Beringe niet genieten van de voorsprong, want een ruime minuut later viel de gelijkmaker. Rond de middenlijn leed ZVV Beringe balverlies, waardoor de thuisploeg met 3 spelers snel konden uitbreken. Dit werd uitstekend uitgespeeld met als gevolg een gelijke ruststand.
    In de tweede helft besloot ZVC Veenendaal verder naar voren te spelen, waardoor het lastig werd om lang balbezit te houden voor onze mannen. In deze fase werden onze creatieve middenvelders duidelijk gemist. Door de wijziging in tactiek kwam ZVC Veenendaal nog meer in balbezit en werden ze iets sterker dan in de eerste helft. Toch viel de 2-1 uit een counter van de thuisploeg. ZVV Beringe verloor de bal en de sterke Bendadi gaf een perfecte steekpass op aanvaller Tmim. Hij omspeelde keeper Jeremy Caessens en wist met een uiterste poging de bal in het doel te schieten. Even later werd de voorsprong uitgebreid door een variant uit de corner. Het eerste schot werd nog geblokt, maar in tweede instantie verdween de bal in de verre hoek. Met nog een kleine 10 minuten op de klok besloot ZVV Beringe verder pressie te gaan spelen om doelpunten te forceren. Hierdoor kwam er aan beide kanten veel ruimtes, waardoor beide teams diverse kansen kregen. De grootste kans was voor de thuisploeg via een 10-meter trap, maar Jeremy Caessens was bij de les en hield de bal tegen. In het restant kwamen beide teams niet meer tot scoren, waardoor de 3-1 op het bord bleef staan.

    ZVV Beringe kan terugkijken op een prima wedstrijd met scherp spel. Details geven de doorslag tegen deze sterke tegenstander. Door de nederlaag ziet ZVV Beringe zowel ZVC Veenendaal als Bristol Team over zich heen komen en sluiten onze mannen het jaar af op een zesde plek in de Eerste Divisie. De competitie wordt in januari weer vervolgd.