• In Almelo heeft ZVV Beringe/Second Go Electro 1 succesvol de 5-3 thuisoverwinning op Topklasser Heracles Almelo Futsal 2 verdedigd. In een sfeervolle topsporthal IISPA eindigde een enerverend duel in 2-2.

    De weg naar Almelo was bekend voor onze mannen, want enkele weken eerder nam onze ploeg het nog op tegen Heracles Almelo Futsal 1. Destijds kon ZVV Beringe één helft mee (2-2), maar was er een duidelijk niveauverschil in de tweede helft (8-2). Hiermee stelde het eerste team van Heracles Almelo Futsal nacompetitie voor promotie veilig. ZVV Beringe was al enige tijd veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie.

    Een rommelig begin was vooral te wijten aan drukte op de weg, waardoor de lange rit nog langer werd. ZVV Beringe moest het doen met een korte warming up, waardoor ook niet helemaal fris aan de wedstrijd gestart werd. Vanaf het eerste moment was de intentie van de thuisploeg duidelijk, want ze kwamen hoog druk zetten en wilde snel de aansluitingstreffer in het tweeluik maken. Na 7 minuten lukte dit ook en kwam er nog meer spanning op het duel te staan. Met enig fortuin kwam ZVV Beringe in minuut 12 weer op gelijke hoogte. De Almelose verdediging was onoplettend en liet de opkomende Bjorn Korsten lopen. Hij schoot de bal hard richting de tweede paal en via een scrimmage viel de bal via een hoofd van een Almelose speler binnen, 1-1. ZVV Beringe herstelde hiermee de schade, maar het wedstrijdbeeld veranderde niet. Toch kreeg ook ZVV Beringe dotten van kansen, want meerdere keren was de ploeg gevaarlijk in de uitbraak. Helaas stuitte o.a. Ayoub Amhaouch, Kris Hermans en Brent Vulders allen op de keeper.

    In de tweede helft had Heracles Almelo Futsal, gesteund door volle tribunes, de overhand en wisten ze nog meer druk uit te oefenen op het Beringse doel. Keeper Jeremy Caessens was goed bij de les en keerde poging na poging. Heracles Almelo Futsal rook bloed en kwam wederom op voorsprong. Een intrap leek rechtstreeks in het doel te verdwijnen, wat natuurlijk niet mag, maar door een lichte aanraking van Caessens kwam het doelpunt alsnog op het scorebord. Luttele minuten later leek hetzelfde feit zich te voltrekken, echter kwam er nu duidelijk helemaal niemand aan de bal. De feestende thuisploeg kon dus stoppen met juichen, want de 2-1 stand bleef staan. In de slotfase ging de thuisploeg alles op alles zetten, inclusief meevoetballende keeper. Hierdoor werd de ruimtes groot en kreeg ZVV Beringe veel kansen. De eerste twee dropkicks van Caessens gingen net mis, maar even later draaide de wedstrijd wel in Berings voordeel. Amhaouch omspeelde zijn tegenstander en kon richting het doel. De laatste man dacht hier anders over en zonder enig intentie om de bal te spelen, haalde hij Amhaouch neer. De gele kaart die volgde was meer dan logisch, al had die ook wel een andere kleur mogen hebben. Met nog 2 minuten op de klok moest Heracles Almelo Futsal met een man minder op het veld nog een doelpunt maken om de verlenging af te dwingen. Echter was het ZVV Beringe met het balbezit en de kansen. Na een spaarzame uitbraak gooide een gefrustreerde speler van de thuisploeg de bal hard in de richting van Amhaouch, waardoor hij ook met een gele prent mocht gaan zitten. In de 4-tegen-2 situatie was ZVV Beringe zakelijk en via Hermans kwam de bal bij Korsten. Hij schoot eenvoudig binnen en besliste het tweeluik in Berings voordeel.

    ZVV Beringe/Second Go Electro heeft hiermee een grote stap richting handhaving in de Eerste Divisie gezet. Later meer..