• ZVV Beringe/Second Go Electro 1 handhaaft zich in landelijke Eerste Divisie

    23 mei 2024
  • Het eerste team van ZVV Beringe/Second Go Electro heeft succesvol de nacompetitie overleefd. In een tweeluik werd Heracles Almelo Futsal 2 met 7-5 verslagen. Na het terugtrekken van ZVV Ede uit de landelijke futsaldivisies besloot de KNVB dat de beide finalisten van de nacompetitie volgend jaar in de Eerste Divisie mogen uitkomen, waardoor het duel tussen HHC Hardenberg en ZVV Beringe niet meer gespeeld hoeft te worden.

  • Het besluit van de KNVB werd met vreugde ontvangen door de Beringse zaalvoetbalclub, want er is hard gestreden voor handhaving. In de reguliere competitie was de gang naar de nacompetitie al enige tijd duidelijk, want de ploeg wist enkel LZV/Kuypers 1 onder zich te houden. Na de verrassende overwinning op nummer drie SC Olympic, met internationals in hun gelederen, werd plek 11 enkele ronden voor het einde van de competitie definitief veilig gesteld. De ploegen op plek 7 t/m 10 waren toen al buiten bereik, waardoor ZVV Beringe in het tweede jaar op landelijk niveau een zwaar seizoen heeft gekend.

  • In het seizoen 2024/2025 zal het team onder leiding van Tim van Ophoven laten zien dat ze op het tweede niveau van Nederland thuis horen. De ploeg zal dit doen met enkele wijzigingen in de selectie, want een aantal spelers zullen ZVV Beringe verlaten. Aan de andere kant zijn ook de eerste transfers al aangekondigd, waaronder Ilias El Arquioui (oud-speler van Roda JC en Helmond Sport). De kern van de ploeg is en blijft afkomstig uit gemeente Peel en Maas met enkele aanvullingen uit omliggende regioโ€™s. Als hecht collectief zal de ploeg ook in seizoen 24/25 op landelijke niveau gaan strijden voor de punten, want het doel blijft  om een prominente positie in de eerste divisie te handhaven.