• Het team van Frank Brands is de oefencampagne voortvarend gestart. In eigen huis werd in een vriendschappelijk duel met 6-4 gewonnen van competitiegenoot Tigers Roermond 2. De selectie bestond, mede door vakanties, uit veel spelers uit eigen jeugd die zich erg verdienstelijk lieten zien. De wedstrijd werd gespeeld volgens de 'nieuwe' regels, dus met o.a. twee keer 20 minuten effectieve speeltijd op de klok.

    In de eerste minuten werd ZVV Beringe naar achter gedrukt door een individueel sterke spelers van Tigers, maar ZVV Beringe liet zien een goed verdedigend blok neer te kunnen zetten. ZVV Beringe bleef scherp en ging gretig om met de fouten van de thuisploeg. In de derde minuut wist Ilias Amhaouch de eerste fout direct af te straffen. Na een foute pass kon Ilias een op een met de keeper en hij wist direct het net te vinden, 1-0. In de daaropvolgende fase ging het spel op en neer, waarbij Tigers vooral met schoten van afstand gevaarlijk werd. Jeremy Caessens stond op zijn post en kreeg hulp van de lat. In minuut 15 kon er veel spektakel genoteerd worden. Eerst was het Brent Vulders die goed doorzet en de bal achter de doelman schiet, 2-0. Nog geen halve minuut later werd talent Mees Philipsen weggestuurd door Jeroen Verkennis. Oog in oog met de keeper bleef Mees erg rustig en schoot hij beheerst binnen, 3-0. Vlak voor rust viel het eerst doelpunt van de bezoekers. Een ingestuurde corner werd strak via de binnenkant van de paal achter de kansloze Jeremy geschoten. Dit betekende een 3-1 ruststand.

    Na rust opende Tigers scherper als ZVV Beringe en kwamen ze al snel op 3-2, waardoor de spanning volledig terug was in de wedstrijd. ZVV Beringe had ook snel een reactie klaar én wat voor een. Na een lange bal twijfelde Bas van den Beuken niet en haalde hard uit. De doelman heeft de bal alleen gehoord, want een reactie bleef uit, 4-2. Het verzet van Tigers was hiermee niet gebroken, want in de daaropvolgende minuut kwamen de bezoekers op 4-3 en 4-4. Vooral de gelijkmaker was het benoemen waard, een schot van 15 meter strak in de kruising. Het publiek kreeg zeker waar voor hun komst. ZVV Beringe toonde veerkracht en kwam één minuut na de gelijkmaker weer op voorsprong. Ilias Amhaouch was de afmaker op aangeven van Jeroen Verkennis. Na een spannende slotfase waarin beide teams doelpunten hadden kunnen maken, was het slotakkoord voor ZVV Beringe of beter gezegd.. voor Ilias Amhaouch. Na een prachtige panna aan de zijlijn omspeelde hij 2 tegenstanders en schoot 1 op 1 met de keeper raak, de mooiste van de avond!

    ZVV Beringe 1 wint met 6-4 van Tigers Roermond 2, een goed resultaat met nog voldoende leerpunten. Positief om te zien dat de talenten Bas van den Beuken, Lucas den Mulder, Mees Philipsen en Sef Arts lieten zien goed mee te kunnen, veelbelovend voor de toekomst! Op 1 augustus zal de oefencampagne van ZVV Beringe een vervolg krijgen in België. Dan is ZVK Meeuwen 1, uitkomend in tweede nationale, de tegenstander.