• ZVV Beringe 4 heeft zaterdag 13 april in Sittard de bekerfinale gewonnen. Na een zinderde finale, waarbij de reguliere speeltijd niet voldoende was (2-2), brachten strafschoppen de beslissing. Bij ZVV Beringe 4 bleven alle vijf spelers foutloos, waardoor de beker in ontvangst genomen mocht worden.

  Het toernooi, dat voor de professionals wordt beschouwd als ‘de kortste weg naar Europa’, wordt door ZVV Beringe 4 aan het begin van het seizoen vooral gezien als een extra ‘oefenpotje’. Waar de spelers de reguliere competitie al meer dan voldoende vonden, was de trainer van mening dat enkele ‘oefenpotjes’ wel nuttig konden zijn. Zo schreef ZVV Beringe 4 zich dus toch in voor het bekertoernooi van district Zuid II. De rest is geschiedenis zeggen ze dan wel eens.

  Bekerfinale

  ZVV Beringe 4 speelt iedere maandagavond een wedstrijd in de Tweede Klasse om vervolgens met veel plezier de derde helft in te gaan. Doorgaans wordt er beter gepresteerd in de derde helft dan in de eerste twee, echter kwam hier recent verandering in. De bekerfinale werd gehaald na overwinning op o.a. Wittenhorst 1, Heiputters 5 en Jabeek 1. En wie in de finale staat, wil winnen, dus werd er dan ook met het hele team naartoe geleefd. Er werd een bus geregeld om naar Sittard af te reizen samen met de supporters en daarvoor werd er een ware sportmaaltijd voorgeschoteld bij Café de Pool. Ook werd er een video- en fotograaf opgetrommeld om de wedstrijd te volgen en alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Het voetbal werd ineens een stuk serieuzer genomen.

  Gelijk

  ZVV Beringe 4 mocht in de finale aantreden tegen ZVV Zitterd 1, met oud-lid Ben Lenders onder lat. Beide teams gingen tot het gaatje om de prijs mee naar huis te nemen. Aan Beringse zijde speelde keeper Stan Vanlier een belangrijke rol met enkele goede reddingen. Het goudhaantje van ZVV Beringe 4 werd Stan van der Sterren met twee doelpunten.

  De wedstrijd was in evenwicht en eindigde in 2-2 na een late gelijkmaker van ZVV Zitterd 1. Op dit niveau wordt er geen verlenging gespeeld, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

  Strafschoppen

  Deze strafschoppen werden door ZVV Beringe 4 beter genomen dan de Sittardenaren, waardoor de eerste prijs in de geschiedenis van ZVV Beringe 4 een feit was. Een explosie van vreugde was het gevolg. De beker werd overhandigd en meegenomen naar Peel en Maas, waar het feest tot in de late uurtjes werd gevierd. De komende dagen kan ZVV Beringe 5 het kampioenschap in de Tweede Klasse binnenslepen, waarmee het zaalvoetbal goed op de kaart wordt gezet door ZVV Beringe.

  Tekst: ZVV Beringe