• ZVV Beringe 1 moest met een gehavende selectie afreizen naar Roosendaal voor een direct duel voor plek 5 in de landelijke Eerste Divisie. In de heenwedstrijd was Bristol Team nog te sterk voor ZVV Beringe, dus de ploeg was vooraf gewaarschuwd. Coach Frank Brands kon niet beschikken over Jeroen Verkennis, Daan Verlijsdonk en de gebroeders Amhaouch.

    Vanwege het ontbreken van de aanvallende spelers koos ZVV Beringe om met een gewijzigde tactiek de wedstrijd te starten. In een zogeheten 1-4-0, zonder vaste spits, kreeg ZVV Beringe in de eerste minuten ruimtes in de 1-tegen-1 situaties. Aan de andere kant was Bristol ook dreigend met schoten vanuit de tweede lijn en een bal bij de paal die net niet werd binnen gegleden. Na een tiental minuten kreeg Jordi Kirkels een grote kans, maar de keeper van de thuisploeg wist de bal tot corner te verwerken. Ook de spits van Bristol kreeg een grote schietkans, maar schoot de bal net naast het doel. Vlak voor rust legde ZVV Beringe nog een goede aanval op de mat, maar het schot van Marco Daniels werd met de voet gepareerd door de keeper.

    In de tweede helft moest ZVV Beringe iets verder achteruit, want Bristol besloot hoger pressing te spelen. Hierdoor had Bristol veel balbezit en werd ZVV Beringe vooral gevaarlijk in de omschakeling. Bristol kwam vooral geregeld in kansrijke positie, maar Jeremy Caessens stond zijn mannetje. Vooraf werd er nog gesproken over een wedstrijd zonder tegendoelpunt en met deze instelling ging de Beringse keeper ook het veld in. Het was niet enkel Bristol met kansen op een doelpunt, want ook ZVV Beringe was meerdere keren dichtbij. Lucas den Mulder, die eerder geel pakte bij het voorkomen van een uitbraak, schoot op de buitenkant van de paal. Jordi Kirkels kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Brent Vulders. Bram Meeuwissen zag zijn individuele actie en schot eindigen bij de keeper van Bristol. Een doelpunt kan bij zaalvoetbal natuurlijk niet uitblijven. Gelukkig viel deze voor ZVV Beringe na een goede actie van Bram Meeuwissen. Zijn inzet werd nog gepareerd door de keeper, maar in de rebound stond Bjorn Korsten volledig vrij om de bal in te tikken. Na 33 minuten zaalvoetbal viel er dus toch een doelpunt. In het restant van de wedstrijd was Bristol nog dicht bij de gelijkmaker, maar keer op keer stond Jeremy Caessens of een van de verdedigers in de weg. In de counter zag Marco Daniels zijn inzet nog eindigen op het lichaam van de keeper. In de laatste 20 seconden was de keeper van Bristol nog dichtbij de gelijkmaker, maar het hoofd van Marco Daniels wist dit in de allerlaatste seconde te voorkomen.

    Een prachtige overwinning met een prachtig resultaat, de 5e plek in de Eerste Divisie. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ZVC Veenendaal. De nummer 4 is nog volop in de race voor promotieplekken, dus het belooft een spannende pot te worden. Be there!