• Het vaandelteam van ZVV Beringe heeft in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen zich van haar beste kant laten zien. In een spannend duel werd nummer 4 SC Olympic 1 met 7-4 verslagen. Dit deed ZVV Beringe, net als de afgelopen weken, met een zeer gehavende selectie. Coach Tim van Ophoven kon namelijk niet beschikken over o.a. Ayoub Amhaouch, Guus Dielissen, Kris Hermans, Brent Vulders en Sidi Kourouma. De vervangers, waaronder 18-jarig talent Max Lenders en ZVVB5-speler Hicham Berraqui stonden hun mannetje en lieten zich gelden. De bezoekers uit Westervoort kwamen met een grote selectie, waaronder veel Eredivisie- en internationale ervaring met o.a. ex-internationals Kocak en Makraou.

    Al snel werd de wedstrijd opengebroken, want in minuut 3 was het al raak. Het schot van Lucas den Mulder werd aangeraakt en verdween pardoes achter de keeper van de bezoekers. Het antwoord van SC Olympic liet ook niet lang op zich wachten. Na enkele mislukte pogingen volgde in de zevende minuut de gelijkmaker van Bouraarassi. In diezelfde minuut verdubbelde de bezoekers de score na een doelpunt van Johannes. Verrassend waren de doelpunten niet, want SC Olympic beschikte over veel individuele kwaliteiten. Ze bleven druk op het doel van ZVV Beringe houden en onze mannen hadden hun strijdplan hierop aangepast. Er werd vaak de lange bal gehanteerd om de ruimtes achter de laatste linie te zoeken. Dit leverde een aantal kansen op, maar o.a. Bram Meeuwissen en Ilias Amhaouch misten. In de zestiende minuut kwam ZVV Beringe wel weer op gelijke hoogte. De uitstekend spelende Lucas den Mulder zette goed door en schoot de bal tegen de touwen, 2-2. Echter ook nu weer een snelle klap voor ZVV Beringe, want wederom was het Bouraarassi met een doelpunt in diezelfde minuut. Hij draaide handig weg en verschalkte Koen Clephas van dichtbij. De 2-3 ruststand was daarna mede te danken aan doelman Clephas, want hij stond scherp te keepen en voorkwam erger.

    Na rust kwam ZVV Beringe scherp het kleedlokaal uit. Het besef en geloof was bij de uitgedunde groep aanwezig, er zat iets in vandaag! Ilias Amhaouch onderstreepte het geloof en na een mooie rush schoot hij de gelijkmaker binnen. Luttele minuten later konden de supporters van ZVV Beringe weer juichen, want het was weer diezelfde Amhaouch met de 4-3. ZVV Beringe trok de wedstrijd naar zich toe, streed voor elke meter, maar moest ook een aantal kansen weggeven. De lat, paal en doelman Clephas stonden de bezoekers meermaals in de weg. Met nog 7 minuten te gaan, besloot de coach van SC Olympic over te gaan op powerplay. In balbezit ging de keeper naar de kant en kwam er een extra veldspeler bij. Aanvankelijk leek dit te werken, want na een onscherp moment in de Beringse defensie werd het 4-4 door Kocak. Waar verwacht werd dat er met nog 6 minuten op de klok een 'normaal' spelbeeld kwam, besloten de bezoekers door te gaan met powerplay. Hier wist ZVV Beringe dan ook van te profiteren. Na balverlies van SC Olympic was het doel dus leeg. Waar Bram Meeuwissen en Max Lenders nog misten, was Sten Janssen wel in staat om vanuit eigen helft te scoren. Met een lob schoot hij de bal in het lege doel, waarmee hij ZVV Beringe weer op voorsprong zette. SC Olympic nam een time out en besloot om het strijdplan nog eens goed door te nemen voor de laatste minuten. Dit leverde al snel een dot van een kans op, maar zonder het echt te beseffen was de Beringse doelman Clephas uitermate belangrijk. Hij voorkwam met zijn hoofd dat de bezoekers op voorsprong kwamen. In de volgende poging was het ZVV Beringe dat kon juichen en de pot volledig naar zich toetrok. Amhaouch was fel, veroverde de bal op eigen helft en kon zo doorlopen naar het doel van de bezoekers. In de laatste minuut kon Meeuwissen hetzelfde doen en zo kwam er een 7-4 eindstand op het bord.

    ZVV Beringe kon haar supporters in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen toch nog eens laten juichen en pakt hiermee 3 broodnodig punten in strijd tegen rechtstreekse degradatie. Door het verlies van LZV/Kuypers 1 is het gat weer 5 punten met nog 3 duels te gaan. Volgende week speelt ZVV Beringe 1 in Nijmegen tegen de studenten van Morado.