• Het eerste thuisduel van seizoen 2023/2024 in de Eerste Divisie heeft ZVV Beringe 1 geen punten opgeleverd. In een matig duel van onze mannen bleek FC Botafogo 1 een maatje te groot. De eindstand liet niets aan de verbeelding over, want het duel eindigde in 2-7.

    Coach Tim van Ophoven kon niet beschikken over Ilias Amhaouch, terwijl ook Bram Meeuwissen (blessure) en Jeremy Caessens (schorsing) niet op het formulier stonden. Aan de andere kant mochten Marco Daniels en Sidi Kourouma wel opdraven en werd het keepersgilde gevormd door Kas Vanlier en Jelle Korsten.

    De openingsfase liet direct de intenties van de bezoekers zien, want ZVV Beringe werd ver op eigen helft vastgezet. Tegen FC Coronaas werd hier nog regelmatig onderuit gespeeld, maar op deze avond vlotte het niet zo. FC Botafogo had meer balbezit en ook het beste van het spel. De bezoekers kregen dan ook de meeste kansen, maar Kas Vanlier stond prima te keepen. Aan de andere kant wist de doelman zich ook te onderscheiden door op knappe wijze een inzet van Bjorn Korsten te keren. Lang leek het erop dat de brilstand meegenomen gingen worden naar de rust, maar enkele minuten voor het rustsignaal kwamen de bezoekers op voorsprong. Een fout in de opbouw van ZVV Beringe leverde een overtal situatie op die goed werd uitgespeeld door FC Botafogo. Bij de tweede paal kon de vrije man de bal intikken achter een kansloze Beringse keeper.

    In de rust werd de werkethiek geprezen, maar werd er gehamerd op beter spel. ZVV Beringe was van plan hoger pressie te gaan spelen en kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. Al snel wierp dit zijn vruchten af, want na een onderschepping van Marco Daniels kon Ayoub Amhaouch de gelijkmaker op het bord zetten. ZVV Beringe leek helemaal terug in de wedstrijd, maar niets was minder waar. Een desastreuze fase volgde, want tussen minuut 22 en 25 kregen onze mannen 3 tegendoelpunten te verwerken. Dit hadden ze volledig aan zichzelf te danken, want telkens lag een slechte inspeelpass of eenvoudig verloren duel aan de grondslag van de tegentreffer. Tim van Ophoven snapte dat het roer om moest en riep de mannen in de time-out op om volledig naar voren te gaan. Even leek dit een positief effect te hebben, want Ayoub Amhaouch mocht in minuut 30 de bal binnen tikken. Hierna ontstond een chaotische fase, waarbij ZVV Beringe lastig door de hechte defensie kwam. FC Botafogo kreeg veel kansen in de tegenstoot en wist nog tweemaal het net te vinden. De laatste minuten werd de pot nog fysieker, waardoor er nog een aantal 10-meter-trappen genomen mochten worden. De eerste van de bezoekers werd benut na een onterecht gegeven overtreding. Een van de scheidsrechters was het hier mee eens, maar kon zijn collega niet terugfluiten. Dit leverde uiteindelijk ook de 2-7 op. Kas Vanlier wist de andere 10-meter-trap te stoppen, terwijl Frank Hiemstra voor ZVV Beringe de bal over het doel schoot.

    Een matig duel van Beringse zijde leverde een grote nederlaag op. Onze mannen mogen volgende week hun rug gaan rechten tegen Excelsior '31. Deze verre uitwedstrijd wordt gespeeld in Rijssen tegen een ploeg die het seizoen beter is begonnen. De thuisploeg van dienst heeft 6 punten gehaald uit de eerste twee duels, dus het belooft een zware kluif te worden.