• Het is ZVV Beringe 1 niet gelukt om de eerste voorronde van de nationale beker te overleven. De winnaar van de regionale beker in Zuid II, AWT-Gelaen 1 was in Sittard met 2-1 te sterk voor onze mannen. Het enige Beringse doelpunt kwam op naam van Sten Janssen.

    ZVV Beringe moest de wedstrijd aanvangen zonder vaste krachten Marco Daniels en Ilias Amhaouch. Coach Tim van Ophoven kon wel beschikken over nieuwkomers Frank Hiemstra en Sidi Kourouma. De thuisploeg had ook enkele afwezigen, maar met spelers als Eind en Geurts ook sterke spelers met veel ervaring op de lijst. Het was dan ook AWT-Gelaen met de eerste speldenprikken via voornamelijk Geurts. Hij wist vanuit de zijkant enkele malen zijn man te passeren, maar zijn schoten troffen geen doel. Aan de andere kant had ZVV Beringe moeite met de hechte defensie, maar liet het baltempo ook te wensen over. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar kwamen beide ploegen niet tot scoren. Hier hadden beide doelmannen een groot aandeel aan, want beide stonden een puike pot te keepen.

    Na rust was het nog even wachten voor het eerste doelpunt, maar die kwam er wel. Na een prachtige pass van Ayoub Amhaouch wist Sten Janssen de bal knap in het doel te schieten. De tegentreffer dwong de thuisploeg om meer naar voren te gaan spelen. ZVV Beringe had het lastig met de slimme, individueel sterke tegenstanders, waardoor de ploeg in de achteruit moest. Enkele minuten na de openingstreffer was een standaardsituatie de aanleiding voor de gelijkmaker. Linkspoot Eind werd helemaal vrij gelaten en schoot de bal in de bovenhoek achter Jeremy Caessens. Enkele minuten later kwam AWT-Gelaen zelfs op voorsprong. ZVV Beringe stond niet scherp te verdedigen, waardoor spits van Neer met een handige actie zichzelf enige ruimte verschafte. Hij schoot vanuit een verrassende hoek de bal hoog achter onze doelman. Met nog enkele minuten op de klok zette ZVV Beringe alles op alles om de volgende ronde te halen. Keeper Caessens ging bij balbezit eruit voor een extra meevoetballende speler. Uiteindelijk was de grootste kans in de laatste minuut voor Amhaouch. Hij werd vrijgespeeld, maar de doelman van de thuisploeg kwam snel en goed zijn doel uit. De inzet werd gekeerd en in het restant kwam de gelijkmaker niet meer op het bord.

    Een zuur verlies voor ZVV Beringe tegen een goede tegenstander. Wij wensen AWT-Gelaen veel succes in de volgende ronde van de beker. Voor ZVV Beringe gaat de focus volledig op de competitie. Aanstaande vrijdag staat het eerste duel tegen FC Coronaas op de planning in Venray.