• De ploeg van Frank Brands heeft de tweede oefenwedstrijd met een gelijkspel afgesloten. Tegen het Belgische ZVK Meeuwen 1 werd met 3-3 gelijkgespeeld. Wederom lieten de jonge talenten zich, bij afwezigheid van enkele vaste krachten, zien!

    ZVV Beringe 1 begon sterk aan de wedstrijd en werd gevaarlijk met een aantal uitbraken. Bjorn Korsten was het dichtst bij een doelpunt na een prachtige combinatie met Jeroen Verkennis. Helaas belandde zijn schot op de bovenkant van de lat. Na 4 minuten was het Jeroen met de openingstreffer van de wedstrijd. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot onberispelijk raak, 0-1. In het vervolg van de eerste helft werd ZVK Meeuwen steeds gevaarlijker. De thuisploeg vond de combinatie met de spits te makkelijk, waardoor ze enkele kansen wist te creëren. De nieuwe aanvoerder Jeremy Caessens stond op zijn post bij schoten uit de tweede lijn en een-tegen-een situaties. In minuut 17 was Jeremy wel kansloos, toen er onoplettend werd verdedigend bij een vrije trap. De vrijstaande speler had geen dekking en kon de bal makkelijk binnen schuiven. Twee minuten later kon ZVK Meeuwen zo doorlopen en kon de spits na een strakke voorzet makkelijk binnen schieten, 2-1. De rust kwam op een welkom moment voor ZVV Beringe.

    Tijdens de lange rust wees coach Frank de ploeg op enkele nodige aanpassingen, waardoor de tweede helft beter verliep. Het spel golfde hierdoor sterk op en neer en beide ploegen kregen kansen. Het was de thuisploeg die de voorsprong wist te vergroten in minuut 24. ZVV Beringe liet zich niet uit het veld slaan en toonde veerkracht. Jordi Kirkels wist uit te breken en kreeg de bal via een gelukje mee. In het vervolg van de aanval bleef hij rustig en gaf hij de bal aan de vrijstaande Bas van den Beuken. Voor hem een koud kunstje om binnen te schuiven. De aansluitingstreffer gemaakt en de spanning weer helemaal terug. Twee minuten later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Ilias Amhaouch gaf de doorgelopen Jeroen een hoge steekpass. Jeroen wist de lastige pass in een keer op doel te schieten en liet de keeper kansloos, 3-3. In de laatste minuten ging het spel op en neer en gingen beide ploegen nog voor de overwinning. Aan beide kanten leverde dit kansen op, maar doelpunten bleven uit.

    Wij willen ZVK Meeuwen bedanken voor de gastvrijheid en de leuke oefenpot! De selectie van ZVV Beringe zal nog eenmaal trainen, voordat er een korte pauze ingelast. Op 29 augustus staan de laatste oefenwedstrijden gepland. ZVV Beringe 1 en 2 spelen dan in eigen huis tegen FC Coronaas 1 en 2.