• Nieuwe competitie-indeling brengt ZVV Beringe/Second Go Electro 1 tot in Almelo

  11 aug 2023
 • Zaalvoetbalclub ZVV Beringe/Second Go Electro staat aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Eerste Divisie, het tweede niveau van het Nederlandse zaalvoetbal. Na een succesvol eerste jaar in deze divisie, waarbij de ploeg uit Beringe zich met verve handhaafde, kijkt het team vol vertrouwen uit naar de uitdagingen die het komende seizoen met zich meebrengt. Een van de opvallendste aspecten van dit nieuwe seizoen is de competitie-indeling.

  Voor het komende seizoen heeft de KNVB de competitie-indeling herzien en ZVV Beringe/Second Go Electro ingedeeld in de regio Zuid en Oost-Nederland. Dit betekent dat de club zal strijden tegen teams uit verschillende plaatsen, waaronder Almelo (Heracles Almelo), Lichtenvoorde (LZV), Nijmegen (Morado), Venray (FC Coronaas) en Roermond (Fermonia Boys). De nieuwe indeling verschilt sterk t.o.v. van het eerste jaar. De verste uitwedstrijden bevinden zich namelijk ruim 200 kilometers enkele reis verderop. Slechts twee tegenstanders zijn gelijk aan het vorige seizoen.

  Coach Tim van Ophoven en zijn technische staf gaan vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. Tijdens de zomerperiode heeft de selectie doorgetraind om in topvorm te blijven op tactisch en fysiek niveau. De selectie heeft enkele wijzigingen ondergaan. Jeroen Verkennis en Daan Verlijsdonk zullen op een lagere frequentie actief gaan zijn voor het team, terwijl de ploeg zich wist te versterken met o.a. Sidi Kouroma en Frank Hiemstra. Daarnaast is ZVV Beringe 2, een team vol jonge talenten, gepromoveerd naar de Topklasse. Veel van deze talenten hebben vorig jaar al mogen ruiken aan het spel bij ZVV Beringe 1 en kloppen nadrukkelijk op de deur.

  Daarnaast zal de steun van het trouwe thuispubliek cruciaal zijn voor ZVV Beringe. De betrokkenheid van de supporters kan een bron van inspiratie zijn voor het team en hen extra motivatie geven om boven zichzelf uit te stijgen. Afgelopen seizoen werd dit duidelijk zichtbaar in diverse wedstrijden, want ZVV Beringe wist meermaals in de laatste fase een beslissing te forceren. Voor de thuisblijvers is ZVV Beringe 1 vanaf komend seizoen ook via online samenvattingen te volgen.

  ZVV Beringe is vastbesloten om zich te blijven ontwikkelen en te laten zien wat ze in hun mars hebben. Het doel is om een prominente positie in de Eerste Divisie te handhaven. Met de inzet van het team, de expertise van de begeleiding en de steun van de fans is alles mogelijk voor deze gedreven zaalvoetbalclub uit Beringe.