• De mannen van Frank Brands hebben zich van een beste kant laten zien in Roermond tegen Fermonia Boys 1. Jeroen Verkennis, Daan Verlijsdonk (beide blessure) en Lucas den Mulder (schorsing) waren afwezig, waardoor Ayoub Amhaouch als vervanger werd opgeroepen. De jongeling speelde een sterke pot, maar kon een 5-3 verlies niet voorkomen.

    Vanaf de eerste minuut was het spelbeeld helder, want Fermonia Boys ging ZVV Beringe het mes op de keel zetten en hoog druk zetten. De thuisploeg had een bank met 7 wisselspelers, waardoor in aantal in het voordeel waren. De Roermondse ploeg had in de openingsfase het balbezit en deelde enkele speldenprikken uit. Na 5 minuten moest Jeremy Caessens handelend optreden, maar maakte hierbij wel een overtreding. Hij ontving de gele kaart, maar de vrije trap leidde tot niets. Verrassend genoeg werd het openingsdoelpunt gescoord door onze mannen. Na een goede interceptie wist Ilias Amhaouch 1 op 1 met de keeper de bal tegen de touwen te schieten. Lang kon ZVV Beringe niet genieten van de voorsprong, want in diezelfde minuut viel de gelijkmaker. Via spits Bas vd Beuken belandde de bal achter Jeremy Caessens. Twee minuten later werd het nog erger, want door een onoplettendheid kwam Fermonia Boys op voorsprong. Fermonia Boys bleef met 2 blokken constant druk uitoefenen, waardoor ZVV Beringe het van de counter moest hebben. Jeremy Caessens stond meermaals goed op te letten om een verdere voorsprong te voorkomen. In minuut 18 was hij kansloos op een schot van Jeffrey Rijkers. Marco Daniels leek een mooie aanval op te zetten, maar met een sliding wist Jeffrey Rijkers de bal nog te veroveren en schoot hij raak. Vlak voor rust deed ZVV Beringe wat terug na een goede combinatie. Via Ilias Amhaouch kon de sterkspelende Bram Meeuwissen doorstomen en rondde door de benen van de keeper af.

    Na de rust hield een strijdbaar ZVV Beringe zich goed staande, maar ging de conditie en uitgebreide selectie van de tegenpartij parten spelen. Op strijdlust bleef de ploeg overeind, creëerde ze kansen én kwamen ze op gelijke hoogte. Brent Vulders verraste de keeper met een punter van een meter of 10. De keeper moest het antwoord schuldig blijven, waardoor er met nog 10 minuten op de klok een 3-3 stand op het bord stond. Zeker niet wat de thuisploeg van deze avond had verwacht. In minuut 31 en 32 werd het uiteindelijke verschil gemaakt. Eerst was het de spits die de juiste kant opdraaide en Jeremy Caessens wist te verschalken. De daaropvolgende minuut moest de Beringse keeper het antwoord schuldig blijven op een schot uit de tweede lijn. Het verzet leek gebroken, maar niets was minder waar. ZVV Beringe bleef doorgaan en knokken voor de kansen. Doelpunten werden er in de laatste minuten niet meer gescoord, waardoor Fermonia Boys de punten in eigen huis hield.

    Een compliment voor de strijdlust, gevoetbald naar de mogelijkheden, maar het was net niet genoeg voor de punten. ZVV Beringe keerde met opgeheven hoofd huiswaarts en maakt zich op voor de volgende wedstrijd tegen het ongeslagen ZVG. Jullie zijn allen van harte welkom om onze mannen te steunen!