• ZVV Beringe/Second Go Electro 1 heeft op bezoek bij FC Kawin 1 een 9-7 nederlaag geleden. Het jonge team bestond uit 5 spelers onder de 20 jaar, terwijl vaste krachten Jeroen Verkennis, Marco Daniels, Daan Verlijsdonk en Brent Vulders ontbraken.

    Onze mannen begonnen slap aan de wedstrijd, waardoor FC Kawin in de omschakeling binnen 2 minuten op 2-0 kwam. De thuisploeg was simpelweg feller en creëerde hiermee overtalsituaties in de aanval. Al snel wist ZVV Beringe ook het net te vinden. Na een korte intrap schoot Bjorn Korsten de bal voor het doel, waar de inlopende Ayoub Amhaouch de bal binnen wist te tikken. Toch was er geen sprake van een ommekeer, want ZVV Beringe werd op felheid overlast. FC Kawin wist wel raad met de ruimte en liep al snel weer verder uit naar 4-1. Na het vierde doelpunt van FC Kawin kwam ZVV Beringe beter in hun spel en kwam de wedstrijd in evenwicht. In deze fase was de keeper van FC Kawin een sta-in-de-weg, want hij voorkwam op knappe wijze pogingen van o.a. Ilias Amhaouch en Kris Hermans. In minuut 13 kwam ZVV Beringe wel dichterbij. De 17-jarige debutant Max Lenders werd vrijgespeeld en hij bleef koel voor het doel, 4-2. Ook na deze opleving kwam er geen ommekeer, want weer kwam FC Kawin met nog 2 doelpunten voor rust. Hierdoor stond er bij rust een 6-2 tussenstand op het bord.

    In de rust besloot Frank Brands zijn ploeg anders neer te zetten. ZVV Beringe ging met momenten veel druk vooruit zetten, waardoor het veld groot werd en het spel snel op en neer ging. Dit leverde het gewenste resultaat, want door doelpunten van Ilias Amhaouch, Guus Dielissen en Lucas den Mulder kwam de ploeg weer dichtbij FC Kawin, 6-5. De gelijkmaker kwam er niet, want weer was het de keeper die goed bij de les was bij de doelpogingen van onze mannen. In de omschakeling kwam FC Kawin op 7-5, waardoor ZVV Beringe gedwongen werd om nog meer vooruit te spelen. Deze pressie ging gepaard met meerdere overtredingen. FC Kawin miste de eerste 10meter-trap, maar poging 2 was wel raak, 8-5. Met nog 5 minuten op de klok trok Kris Hermans het zwarte shirt van doelman aan en ging als flying goalkeeper spelen. ZVV Beringe deed dit goed en kwam via Bram Meeuwissen en Guus Dielissen op 8-7. De gelijkmaker lag ook op de schoenen van o.a. Bjorn Korsten en Ilias Amhaouch, maar deze inzetten werden gekeerd. In de voorlaatste minuut was FC Kawin scherp op een korte pass en konden ze zo doorlopen en de bal in het lege doel schieten, 9-7. Luttele seconden later gebeurde dit weer, maar de speler van FC Kawin besloot onnodig keeper Kris nog eens uit te kappen. Hierdoor verloor hij de controle en schoot hij nonchalant naast. ZVV Beringe kon in de resterende minuut geen vuist meer maken, waardoor de ploeg een nederlaag moet bijschrijven.

    Een onnodige verlies, maar een strijdbare ploeg die voor elkaar gewerkt heeft. Extra aandacht voor de pas 17-jarige debutant Max Lenders, die zijn eerste wedstrijd voor ZVV Beringe 1 bekroonde met een doelpunt. De toekomst ziet er goed uit.

    Over 3 weken speelt ZVV Beringe de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van Frank Brands reist dan voor tweede keer dit seizoen af naar Roosendaal. Dit keer voor een wedstrijd tegen Bristol Team.