• ZVV Beringe/Second Go Electro 1 is het seizoen gestart met een gelijkspel tegen FC Coronaas 1. De eerste wedstrijd van het seizoen zat bomvol spanning, spektakel en doelpunten. Dit deden onze mannen zonder de afwezige Ilias Amhaouch, Marco Daniels en Sidi Kourouma.

    Bij aankomst in de sporthal werd duidelijk dat de aanvangstijd van 20:30 niet gehaald ging worden wegens een fout in de planning. Tot overmaat van ramp ging ook het alarm nog af, waardoor er nog meer commotie in de hal ontstond. Al met al werd er 15 minuten later dan de oorspronkelijke aanvangstijd toch afgetrapt.

    FC Coronaas liet het balletje lopen en had een brede selectie opgetrommeld voor hun eerste thuisduel op dit niveau. De tribune was goed gevuld, dus ook aan belangstelling geen gebrek. Na enkele speldenprikken over en weer was het in minuut 8 de spits van FC Coronaas die door de verdediging van ZVV Beringe slalomde en de bal achter Jeremy Caessens schoot. Dit bleek het startsein voor een aantal enerverende minuten, want nog geen minuut later schoot Brent Vulders ZVV Beringe weer op gelijke hoogte. Op gelukkige wijze kwam de bal voor de voet van de Beringse spits die acrobatisch de bal uit de lucht achter de doelman schoot. Even later was het ZVV Beringe dat op voorsprong kwam. Na goede pressie werd een corner verdiend die met een prachtige variant werd binnengeschoten door Guus Dielissen, 1-2. FC Coronaas had hierop een snel antwoord met enige hulp van de arbitrage. In een een-op-een situatie met Jeremy Caessens wist de Beringse keeper te redden, maar bleef de bal achter hem liggen. De keeper reageerde snel en griste de bal voor de voeten van de aanvaller weg. Onbegrijpelijk maar waar zag de scheidsrechter een overtreding, waarbij niet enkel een strafschop werd toegekend, maar ook Jeremy een rode prent kreeg. Een bizarre beslissing (beelden volgen..), maar onomkeerbaar. Overigens nam de scheidsrechter wel de tijd om zijn beslissing duidelijk uit te leggen. Echter bleef de uitkomst natuurlijk staan. ZVV Beringe kon niet beschikken over een reservekeeper, dus deed veldspeler Kris Hermans de handschoenen aan voor de resterende 30 minuten. Tot overmaat van ramp werd de pingel onhoudbaar binnengeschoten, waardoor er ook direct een 2-2 op het bord stond. ZVV Beringe toonde zich strijdbaar en met hard werken en op de juiste momenten de aanval zoeken werd er doorgespeeld. Dit resulteerde wederom in een voorsprong. Ayoub Amhaouch was in de 13e minuut als de kippen erbij om de bal in het net te schieten. In de resterende minuten van de eerste helft moest gelegenheidskeeper Kris Hermans nog enkele malen handelend optreden. Dit deed hij naar behoren, waardoor er een 2-3 ruststand op het bord stond.

    De rust werd gebruikt om elkaar te complimenteren en op te peppen, want er stonden nog 20 lastige minuten voor de boeg. De donderspeech uit het andere lokaal was hoorbaar en leverde nog meer motivatie op om, ondanks de benarde positie, vol voor de punten te gaan. Onze mannen kwamen dan ook weer scherp uit de kleedkamer en wisten al snel hun voorsprong uit te breiden. Bjorn Korsten speelde een sterke pot en wist dit te bekronen met een doelpunt. Hij kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en punterde deze via de binnenkant van de paal achter de doelman, 2-4. ZVV Beringe kreeg nog meer geloof in een klein wonder en streed voor elke meter. Helaas kwam FC Coronaas direct terug in de wedstrijd na een communicatiefout in de Beringse verdediging. Hierdoor kon de speler van FC Coronaas op gelegenheidskeeper Kris afstomen en scoren, 3-4. Er werd met krachten gesmeten en dit bleek uiteindelijk ook voelbaar en zichtbaar in het spel van ZVV Beringe. FC Coronaas kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en ZVV Beringe leek dan ook te breken. Eerst werd er vanuit een lastige hoek nog op de binnenkant van de paal geschoten, maar even later was het wel raak. Op onfortuinlijke wijze wist FC Coronaas tweemaal het doel te treffen in minuut 27 en 32 om zo de achterstand om te buigen in een voorsprong. De thuisploeg had wellicht het gevoel dat de buit binnen was, maar niets was minder waar. ZVV Beringe besloot alle risico's te nemen en gelegenheidskeeper Kris mocht mee in de aanval. Hierdoor kregen onze mannen druk op het spel van de thuisploeg en enkele kansen volgde. Twee minuten voor het einde kon Kris op blijven stomen en werd hem geen strobreed in de weg gelegd om uit te halen van een meter of 15. Het zicht voor de doelman was erbarmelijk, want vele spelers stonden voor het doel. Hierdoor kon de bal hoog en hard in het doel verdwijnen, 5-5. In de laatste minuten probeerde beide ploegen nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar werden aan beide kanten kansen gemist.

    ZVV Beringe kan terugkijken op een enerverend duel, waarbij een gelijkspel niet vaak zo goed heeft gevoeld. Vanuit een benarde situatie lieten de mannen van Tim van Ophoven zien een hecht collectief te zijn, waardoor er ÊÊn punt overgehouden wordt aan het duel met FC Coronaas 1. Volgende week (15 september) staat het eerste thuisduel op het programma tegen Botafogo 1 uit Eindhoven.